התרת נישואים אזרחיים

אני התחתנתי בקנדה נישואים אזרחים, רק בכאילו, עם זקן אמריקאי בשביל לקבל ויזה. אני גרה בישראל והוא באמריקה וברור שלא היה מגע פיזי, האם אני נחשבת נשואה בהלכה הוא לא שם לי טבעת וגם לא עשינו את הטקס באמת עשינו שם רק את החתימה על הנייר.

תשובה:

לרוב הדעות בהלכה, אין שום צורך בגט כלל. וסביר שכך יפסקו בדרך כלל בתי הדין באר"י. עם זאת, כיון שהמושג "נישואין" בעולם שוה בין גויים ליהודים, ואיננו רוצים (וגם איננו יכולים) להתייחס לנישואין של הגויים כאילו אינם כלום מבחינתנו, ולא יחול עליהם עוד חוק הביגמיה, כאשר החוק האזרחי אכן מכיר בהם. (וכמו"כ כדי שמדינות אזרחיות יכירו גם הם יכירו בנישואין שלנו). לכן יצטרכו לעשות "התרת נשואין" בבית הדין. כלומר תעודה שעליה יחתמו הדיינים שהנישואים ההם הותרו, ולא קיים עוד לגבייך חוק הביגמיה ואת רשאית להנשא לאחר.

זו התשובה באופן כללי. אם ישנם פרטים אחרים (ואם ישנם ענייני ממון שבגינם אין אותו בעל משתף פעולה), הם עשויים לשנות את התשובה.

מ"מ גשי לבית הדין, ותראי שהקו הכללי הוא כמו שכתבנו לך כאן, והעסק יכול להגמר די מהר.

הרב אליהו בר שלום

דיין ומו"צ שכ' רמת שלמה בעיה"ק ירושת"ו