העלמת זמן הטהרה וצניעות

האם מותר לאישה להגיד לבעלה שהתחילה לספור שבעה נקיים רק יום לאחר ההפסק, על מנת להפתיע אותו טהורה יום לפני מה שחושב?

וגם האם יש בעיה הלכתית במוזיקת רקע בזמן קיום יחסי אישות?

תודה מראש

תשובה:

אין לומר לו שאתמול לא הפסיקה ורק היום התחילה להפסיק כיון שזה מעורר בעיה גדולה.

מותר לשמוע מוזיקה שקטה של מנגינות בלבד [ולא של מוזיקאים ידועים שבאים להרהר בהם, אפשר להקליט מוזיקה כשהאשה יודעת לנגן וכד'] ואסור לשמוע מוזיקה של מילים מפי זמרים.

מקורות:

עי' שו"ע יו"ד סי' קפה ס"א שאשה שאמרה טמאה אני אינה יכולה לחזור ולומר טהורה אני רק עם אמתלא ואינה יכולה לומר "משחקת בך הייתי" כמבואר שם בש"ך, וכיון שאמתלא כזו של "הפתעה" אינה אמתלא מבוררת כ"כ עדיף שלא לומר זאת.

לגבי שמיעת מוזיקה, כתב השו"ע (או"ח סימן רמ ס"ז) "לא ישמש בתחלת הלילה ולא בסופה, כדי שלא ישמע קול בני אדם ויבא לחשוב באשה אחרת, אלא באמצע הלילה" ואם כי כתבו בספרי הפוסקים (עי' מג"א שם ועי' אוצה"פ סי' כה ס"ג) שלגבי זמן קיום המצוה יש להקל גם קודם חצות אם לא מי שהוא פרוש וכן על פי הקבלה, אולם לגבי לשמוע קול בני אדם ודאי אינו הגון כן לעשות לכתחילה, וע"כ יש לחלק בין סוגי המוזיקה וכפי שנתבאר.

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. לכבוד הרב לגבי מוזיקה
    1 אני רואה שהבאת שהשו"ע כתב שלא יבוא לחשוב באשה אחרת, אבל מדובר כאן על בני אדם ברחוב ואילו בדיסק זה לא הקול הטבעי (הרי יש פוסקים שמקלים לשמוע זמר אשה ברדיו בעיקר כשלא יודע איך היא נראית) אז האם בזמן תשמיש מחמירים יותר?
    2 ומה לגבי האשה לה יש איסור גם אם זה זמרים?
    3 האם יש הבדל אם מבינים את המילים או לא?
    4 האם כל זה הוא רק בשעת החיבור ממש או בכלל?

    תודה רבה

  2. 1. אם לא מכירים פחות חמור.
    2. יש להחמיר, הענין הוא שלא יהרהרו בבני אדם אחרים, זה לא בעיה של פריצות כמו כל שמיעת זמר והרהור עבירה, אלא יותר מצד אינטימיות הזיווג שהוא ענין מקודש.
    3. לא.
    4. גם מסביב.

  3. נכון, אבל כיון שאם חלילה תגיד שעוד לא וכדומה היא תיצור בעיה של שויא אנפשיה, הייתי מעדיף שתפתיע אותו בדברים אחרים, עוגה טובה עם דובדבנים וכדומה…