בנה בגינתו הפרטית ושכנו בונה מעליו, כמה משלם

אני גר בקומת קרקע ומבצע תוספת בנייה על שטח הגינה שברשותי.
השכן שמתגורר מעלי מעוניין לבנות על גבי תוספת הבנייה שאני מבצע.
ביישוב בו אני גר יש חובה להציב שומר בזמן ביצוע העבודות.
שאלתי היא :
1.מה החלק בו השכן נדרש להשתתף בהוצאות הבניה
2.איך יתחלק תשלום עבור השמירה במשך כל זמן ביצוע הבנייה.
תודה

תשובה:

שלום רב,

1. יצטרך לשלם חצי מהעלות היסודות, חצי עלות יציקת התקרה וכן יצטרך להשתתף בעלות הקירות בשיעור חצי ממה שהיה נצרך לו לבנות אם היה בונה על גבי עמודים.

2. יצטרך לשלם חצי מעלות השומר בזמן בניית השלד שלך, שהיא גם נצרכת בשבילו. וכן חצי עלות על הזמן שיש צורך לשומר הן לבניה שלך והן לבניה שלו. ועל הזמן שרק הוא בונה יצטרך לשלם בעצמו.

מקורות:

עיין כאן.