שבועה לשעבר

נשבעתי כשאמרתי אני נשבעת שאמרתי משהו בעבר אך לא עשיתי את זה בזמן שמי שאני נשבעת לה התכוונה אלא בזמן אחר, וכשנשבעתי לא אמרתי אני נשבעת שבזמן זה אמרתי …מה החומרה של זה ועלי לצין שזה היה לכוונה טובה. . אמרתי אני נשבעת שאמרתי… אך לא אמרתי באלוקים.
מה עלי לעשות? למרות זאת אין באפשרותי ללכת לרב.

תשובה:

לא הבנתי כ"כ את שאלתך ואנסה לענות לפי המובן לי שנשבעת שאמרת שעשית דבר זה בעבר ואכן עשית את זה באיזה שהוא זמן ולא אמרת שעשית בזמן מסוים ורק השומע חושב שעשית בזמן מסוים, אין בזה בעיה, אולם אם אמרת שעשית ובאמת לא עשית זה כבר בעיה.

כל זה אם לא התחייבת לעשות דבר זה בעבור פלוני ששמע ודווקא בזמן מסוים אולם אם התחייבת לעשות לו את זה בשבועה זה גם עלול להוות בעיה, ולכן בכל מקרה כדאי ללכת לרב לעשות התרת שבועות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה על תשובתך אני התכוונתי בשבועה שעשיתי את זה בזמן מסוים אך עשיתי את זה בזמן אחר צריך לעשות התרת שבועות,כי יש לי קצת בעיה ללכת לרב