בגדים חדשים לאבל

היום קמתי משבעה של אימי. יש לי בגדים חדשים שקניתי לפני פטירתה של אימי וטרם לבשתי. כמובן שבמשך השנה עד לסיום שנת האבל , לא אקנה בגדים חדשים אבל מה עלי לעשות עם הבגדים שכבר קניתי ולא הספקתי ללבוש אפילו פעם אחת(חלק קניתי לפני מספר חודשים וחלק לפני כשבועיים). פעם שמעתי שמותר ללבוש אחרי שאכבס אותם אבל השבוע נאמר לי שעלי לתת הבגדים למישהי אחרת שתלבש , ואז לכבס וללבוש.לא ממש בא לי לתת הבגדים למישהי אחרת, משום שאני די הגיינית וסטרילית ואף פעם לא אהבתי לתת בגדים שלי בהשאלה. מה עלי לעשות?

אודה לקבלת תשובה.

תשובה:

מנהג האשכנזים שאין מחדשים כל בגד חדש במשך כל שנת האבילות על אב או אם, ואמנם האופציה היא שאדם אחר ילבש את הבגד לפחות יומיים שלשה.

למנהג הספרדים אין מחדשים בגד רק בל' ימי האבלות הראשונים [בין על אב ובין על שאר קרובים]  ולאחר מכן מחדשים בגדים חדשים.

מקורות:

שו"ע יו"ד סי' שפט ס"ג ובבאר הגולה שם, חיים וחסד (פנחסי) עמ' ריד.