מניעת טבילה בעקבות בעיות בין בני זוג

גבר שלא טוב לו במסגרת הנישואין, האם מותר לו להתנות עם אישתו שלא תלך לטבול לפני שהיא מסכימה לפנות לטיפול זוגי?
האם זה נקרא שהוא מונע ממנה עונתה?

תשובה:

אם המצב שאינם יכולים לחיות ביחד, ומשום כך הוא מרגיש דחיה ממנה או שבדעתו לגרשה, אין להם לקיים מצות עונה [והילדים שנולדים מביאה כזו הם ילדים "פגומים"], לכן ודאי שמן הראוי שביחד יחליטו ללכת לטיפול זוגי ובכך להמנע מבעיות.

מקורות:

שו"ע או"ח סי' רמ סעיף יא

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. עדיין לא הגיע להחלטה לגרשה אלא מחשבות רציניות בנושא.
    אם לא יהיה שינוי זה אופציה קיימת.
    המטרה שלו היא לנסות ולשפר את היחסים.
    מאחר והאשה אין לה עניין בטיפול, הבעל מנסה להביאה לטיפול. האם ע"י התנייה כזו נקרא מונע ממנה עונתה??

  2. בס"ד

    שלום רב.
    אני מבין מתוך דבריך שהנך נמצא בצומת דרכים לא פשוטה כלל, שלום הבית שלכם אינו עומד על תילו, אך אשתך מסרבת לגשת לטיפול נכון.
    אך לצערי הגדול הדרך בה הנך מנסה ללכת בכדי להביא את רעייתך לחדר הטיפול היא דרך לא נכונה משני בחינות.
    א. להלכה נפסק שאין היתר לבטל מצוות עונה גם עבור עשיית שלום בית (מפורש בשו"ע) אך גם מרן ראש הישיבה הגראי"ל שטיינמן שליט"א הורה לי בכמה הזדמנויות לאיסור גמור וכלשונו הטהור "בזה לא נוגעים ח"ו" א"כ הסיבה הראשונה היא הלכתית, שאין למנוע מצוות עונה בשביל להביא את בן או בת הזוג לטיפול.
    ב. מכיוון מקצועי, האם נראה לך שאדם שהכריחו אותו להגיע לטיפול ישתף פעולה בטיפול כמו אותו אדם המעוניין בטיפול?
    כלומר: מתוך ניסיון עם מאות ואלפי מקרים שהגיעו אלינו לייעוץ אני יכול לומר לך בוודאות מוחלטת אין דרך להכריח אדם לטיפול מי שאינו מעוניין פשוט לא משתף פעולה בטיפול בצורה הנכונה, ואז הטיפול הטוב ביותר גם יכשל.
    מה שעליך לעשות זה למצוא את הדרך ואת הנתיב בו תוכל להגיע שליחה רגשית נכונה עם רעייתך כך שבסיום השיחה יהיה ברור לשניכם שהדרך היחידה שלכם להמשיך את הזוגיות היא ע"י עירוב גורם שלישי שיעזור לשניכם לצאת מהקושי הגדול אליו נקלעתם.
    בהצלחה רבה, והלוואי ותצליח.

    הרב יהודה ליב אוירבך
    אחראי ומנהל המוקד הטלפוני של ארגון "בינת הלב"
    מפקח ארצי של ארגון "מרכז החינוך"
    טל. 02.6587003
    נייד. 052.7643333
    פקס. 02.6587006

  3. לענין התגובה של שרה התשובה היא לא בגלל שנתן עיניו לגרשה, אלא. הנושא של חיי אישות הוא לא נושא שאפילו "מאיימים" בו או מנצלים אותו גם במטרה חיובית כמו להביא את האיש/ה לייעוץ.