בת מצוה

בס"ד
ביתי הבכורה מגיעה למיצוות בשעה טובה ב ח' בניסן תשע"א , אנו בית חרדי ומה הכי טוב לעשות עבורה לבת המיצווה?
בתודה ובברכה שגית

תשובה:

על פי ההלכה אין שום ענין לעשות משהו באותו זמן, אולם יש שנהגו לעשות סעודה בקרב המשפחה להודות לה' על כך, הסעודה צריך שיהיו בה דברי תורה  [ואז גם תיחשב לסעודת מצוה], כמובן יש להזהר שאם יהיו שם גברים זרים לעשות זאת בצורה צנועה וללא שירת נשים.

מקורות:

עי' שו"ת אגרות משה (או"ח ח"ד סי' לו) שו"ת שרידי אש (ח"ב סי' לט), שהביאו שיש שאסרו לעשות זאת משום בחוקתיהם, וכן שלא מצינו כן בדורות קודמים, ומכל מקום העלו שיש להתיר ובלבד שלא יעשו זאת בבית כנסת, וכן שידרשו בזמן זה על חשיבות עשית המצוות.