לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

כתמים הנובעים מנטילת גלולות

שלום רב.
ברצוני לברר הלכה למעשה.
אשתי נוטלת תכשיר הורמונאלי הגורם מידי פעם הכתמות .
ברצוני לדעת מתי ההכתמות יטמאו (לא תמיד מראה דמי..) הכלל בזה שהכתמים נראים על דבר שאינו מקבל טומאה.
אינם נראים בהרגשה. ויש לאישה סיבות נוספות לתלות בהם . כמו פצעים וכו שמפרישים כתמים זהים.
א. מה דינה?
ב. לכל כתם נחשוש?
ג. הכתמות אלו יכולים להימשך שבועות…? רוצים להקל.

בברכה שי.

תשובה:

בזמן טהרה רצוי שהאשה תלך עם בגד [ופד אם משתמשת גם בזמן טהרה, עדיף שיהיה צבעוני בשעת הצורך יש להקל גם בפד לא צבעוני], כל עוד שהיא לא מרגישה שיוצא לה נוזל אין מה לחוש במקרה זה אפילו אם יודעים שיש מראה דמי על גבי הבגד או הפד.

בזמן שבעה נקיים יש ללכת עם בגד לבן, אולם אין זה פוסל את השבעה נקיים אם הכתם הוא כתם קטן [פחות מגודל מטבע שקל], במקרה שיש ריבוי של כתמים יש להתייעץ עם רב מתי אפשר להקל ללכת עם בגד צבעוני, בכל מקרה אפשר לפנות בטלפון לבית ההוראה ונשמח לעזור לכם.

מקורות:

שו"ע יו"ד סי' קצ סעיף י וסי' קצו ס"ב