תרומות ומעשרות בלימונים שגדלו בגינה

שלום רב!

לחמותי יש עץ לימונים בגינה וברוך ה', הוא שופע בלימונים. לפעמים, קורה שהיא מביאה לי שקית עם לימונים אך אני לא יודעת איך מעשרים ומה עושים בדיוק? האם גם לווים צריכים לעשר? והאם בכל פעם שאני לוקחת שקית עם לימונים עליי לעשר או שמספיק לעשר פעם אחת? אשמח לתשובה.

תודה רבה!

יום-טוב!

תשובה:

סוגיית תרומות ומעשרות, ובפרט מטבל ודאי, היא מורכבת ומחייבת ידיעה והבנה בהלכות תרומות ומעשרות.

גם הלוי חייב בהפרשת תרומות ומעשרות כדין הישראל ובהבדל אחד, שבטבל ודאי כמו הלימונים שאצלך, הישראל חייב לתת עשירית ללוי והלוי קורא שם, אך אינו חייב בנתינה בפועל ללוי אחר, אלא אוכל בעצמו.

את בהחלט חייבת לעשר בכל פעם שאת קוטפת.

באם את מפרישה תרומות ומעשרות בביתך, רצוי וכדאי שתהיי בקשר עם אחד המכונים המחזיקים "קרן מעשרות" המסייעת לצרכנים להיות מנויים על מטבע לחילול מעשר שני, ולבצע באמצעותם הסכם עם לוי [במקרה שלך אין צורך] או הסכם עם עני.

תוכלי לקבל פרטים נוספים, עזרה וייעוץ במכון למצוות התלויות בארץ בטלפון 08-9214829 או באתר המקוון של המכון: www.hamachon.co.il