ניצול כרטיסי נסיעות של משרד החינוך למטרה אחרת

אנחנו זכאים לקבל כרטיסי נסיעות בעד נסיעות לבית ספר, הבנות מעדיפות לשמור אותם לנסיעות אחרות וללכת רגלי לב"ס, האם מותר על פי הלכה לעשות כן. לא ידוע לי תנאים של משרד החינוך בענין, והייתי אומר שיש הרבה שעושות כן, ולכן יש לנו עוד שאלה האם חל אולי הדין של דד"מ בענין.

תשובה:

שלום רב,

מעיקר הדין הבנות רשאיות ללכת ברגל ולהשתמש בכרטיסיות לנסיעות אחרות. אם משרד החינוך מתנה במפורש אחרת אסור. נסיתי לחפש ולא מצאתי שישנה הגבלה כזאת וגם לא סביר כן, וממילא הבנות רשאיות להשתמש לנסיעות אחרות.

מקורות:

עיין עלון המשפט גליון 29 עמוד ד. אין כאן נידון של דינא דמלכותא דינא, אין ספק שמשרד החינוך יכולה להתנות את מימון הנסיעות בניצולם בפועל, ועיין שו"ת אגרות משה חו"מ ח"ב סי' כט.