סעודת פורים חוץ לבית באָבֵל

שלום כבוד הרב
האם אדם הנמצא באבל על אשתו בתוך השלושים יכול לנסוע לשהות עם משפחתו מחוץ לביתו בחג הפורים (לספרדים)?

תשובה:

למנהג הספרדים מותר ללכת לסעודת פורים במקום אחר ולשמוח שם, ולמנהג האשכנזים יש להקל אם בדרך כלל הולך למקום זה לסעודת פורים.

מקורות:

עי' שו"ע יו"ד סי' שצא ס"ה שדעת הרמ"א שאין לאבל לילך לשום סעודה אפילו של מצוה אם היא סעודה של שמחה, אולם אם בדרך כלל הולך לסעודה זו נראה שיש להקל אף לד' הרמ"א כיון שאינו הולך משום השמחה אלא משום קירבה וידידות וכעי"ז כ' בנטעי גבריאל (אבילות ח"ב פל"ג ס"ז) ע"ש, אולם הספרדים לא נהגו כלל את מה שכתב הרמ"א ראה ברכי יוסף (יו"ד שיו"ב סי' שצא סק"ב) וזכור לאברהם מערכת הא' אות ס' שכתבו כן.