דלת פתוחה המפריעה למעבר

יש חדר ארוך מאוד, ובצדדיו תאים (lockers) המושכרים להרבה אנשים (אולי מאה). אחד מדיירי התאים לא רוצה לסוגר את דלת חדרו ומפריע לרבים העוברים שם, ויש אנשים שמוחים על כך ואומרים לו הלא יבא אחד מהרבים ויתקל בהדלת הפתוחות ח"ו ולמה אתה לא רוצה לסגור את הדלת? והוא בשלו, וטוען שיש לאדם להשמר א"ע מלהינזק. מי צודק?

תשובה:

שלום רב,

רוב הדיירים רשאים לקבוע שאסור להשאיר דלת פתוחה. החדר המשמש כמעבר הוא חצר השותפים והרוב רשאים לקבוע כיצד יש לנהוג בו.

אם אחד השאיר את הדלת פתוחה ואדם נתקל בדלת וניזוק, בעל הדלת פטור, כיון שהדלת נראית גם לאדם שמסתכל ישר לנוכח, ובמקרה כזה אין חיוב בור.

מקורות:

לעניין קביעת הרוב עיין עלון המשפט גליון 28 עמוד ד. לעניין נזקי בור באדם עיין שו"ע חו"מ סי' תי סעיף יט ובסמ"ע שם ס"ק לא.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אני לא הזכרתי שהרוב קבעו? כי לא קבעו הרוב כלום? רק מדברים אסתמא דמילתא, ורואים שכולם סוגרים את הדלת, ומי פתי יסור הנה שלא יסגור את דלתו
    מהו הדין אז?
    שמואל