הכשרת טוסטר חשמלי

השתמשתי בטוסטר חשמלי לעשיית טוסט עם גבינה צהובה, לאחר מכן השתמשו בו בטעות לטוסט עם פסטרמה בשרית האם יש תקנה להכשירו.

תשובה:

יש לנקות היטב, ולהפעיל אח"כ על החימום הגבוה ביותר עד שיגיע למקסימום החום, ולהמתין עוד 10 דק', ואם שייך עדיף לשפוך במצב זה מים רותחים על הטוסטר.

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. טוסטר חשמלי יש 2 סוגים יש טוסטר סנדוויץ ויש טוסטר לצנימים. לפי הנראה כוונתך לטוסטר סנדוויץ'.
    טוסטר זנ מצופה בטפלון שהוא חומר שנחלקו בו הפוסקים אם אפשר להכשירו.
    אם כוונת הרב לשפוך עליו מים בשעת פעולתו זהו דבר מסוכן שיכול לחשמל.
    גם לא הבנתי מה יועיל עירוי מכלי ראשון יותר מליבון קל.
    עוד יש לדעת האם נאפה הבשר בתוך מעת לעת לחלבי. אם כן הרי צריך ליבון חמור וא"א לעשות.

  2. נלע"ד שהתשובה כאן סותרת תשובה אחרת למעשה שיש באתרכם תחת הכותרת הכשרת טוסטר חלבי שחיממו בו שניצל בשרי . אומנם באמת יש דיעות לכאן ולכאן אבל נראה לי שקצת מבלבל שיש תשובות סותרות.

  3. אם זוכר היטב תשובה זאת אינה נכונה ויכולה להכשיל את הרבים! הרי אם הכניסו את הפסטרמה לטוסט החלבי בהפרש של פחות מיום לבישול החלבי אזי צריך ליבון חמור ואין תקנה!!

  4. ליבון חמור צריך רק בתבנית שנוגעת ממש באוכל או טוסטר משולשים שנוגע באוכל, טוסטר שבנוי כתנור יש בו ריחא, וגם אם נאסר בו ביום מועיל לו ליבון קל.