זוג שחיו ללא חו"ק אם צריך גט

שלום כבוד הרב

האם זוג חילוני שחי יחד באופן קבוע כזוג נשוי וכולם מכירים אותם כזוג אך בלי שהתחתנו – האם נחשבת בעילת הבעל כמעשה קידושין?

אם כן וצריכה גט מספק – אז יוצא שכאשר האשה חוזרת בתשובה ורוצה להתחתן עם איש ירא שמיים צריכה גט מהחילוני?

תשובה:

אם הם חיו רק יחד, אך לא עשו שום "אקט" של נישואין אפילו לא אזרחיים, בדרך כלל אין צריכה גט, אך אם היה איזה שהוא אקט של נישואין, ובפרט אם הגבר קנה טבעת לאשה ונתן לה במעמד רבים, צריך לפנות לרבנות הראשית, כדי לברר את מעמד האשה שכן יתכן ויחייבו את האשה בגט "לחומרא"