אזכרה בחודש ניסן ולשני נפטרים כאחד

סבי נפטר בתאריך כט' אדר תשמ"ד וסבתי נפטרה בי"ב ניסן תשמ"ד התאריכים מאוד קרובים

שאלתי האם ניתן לעשות לשינהם אזכרה יחד.

האם ניתן בחודש ניסן לערוך אזכרה? אם אי אפשר באיזה תאריך אפשרי.

תשובה:

מותר לערוך אזכרה בחודש ניסן, אם זה יום היארצייט, אך אין לעשות לשני הנפטרים כאחד, וכל אחד לעשות ביום השנה לפקודתו.

בזמן האזכרה בחודש ניסן, אין לערוך הספד מאחר ובחודש ניסן אסור להספיד.

מקורות:

שו"ע או"ח סי' תכט ס"ב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום וברכה
    אימי עליה השלום נפטרה בט"ז ניסן תשע"ב. בחודש שעבר מלאו לה 11 חודש לפטירתה והיתה סעודה ולמחרת בבוקר עלינו לבית העלמין עם בגד שלה. שאלתי : היות וטז יוצא בחול המועד פסח שומעת אנוכי לכאן ולכאן שמותר ואסור לעלות לבית העלמין לשנה . אחי הבכור שומר מצוות ונועץ ברב כזה ואחר ועדיין אני ספקנית לגבי המותר והאסור אנא ממכם כוונו אותי נכונה שכן אחי טוען שעלינו לעלות לבית העלמין בבוקר של ערב חג הפסח ביום שני בע"ה. מקדימה תודה וברכה. כהן מזל