תביעה על יחסי אישות לאחר הגט

שלום רב
אחותי התגרשה לפני כשנה ואתמול אחותי קיבלה צו לדיון מבית דין רבני בנושא "שונות אישות" מסתבר שהגרוש שלה ניגש לבית הדין הרבני בירושלים וטען שקיים איתה יחסי אישות לאחר הגירושין.
שאלתי היא האם בית הדין יכול לבטל את הגירושין? מה בד"כ קורה במקרים מעין אלה? כיצד אחותי יכולה להגן על עצמה מאחר והיא טוענת שמדובר בשקר וכזב?

תשובה:

שלום רב,

אם היו עדים שהתייחדו, חייבים גט גם אם לא היו יחסים. אם התייחדו שלא בפני עדים לכאורה אין צורך בגט.
אין מה לפחד מתביעה זו, גם אם בית הדין יחליט שיש צורך בגט, כדי לצאת מכל ספק, בית הדין יחייב את הבעל (הגרוש) לתת את הגט. הבעל לא יוכל לדרוש לחזור למצב שהיה לפני הגט.
היחסים לאחר הגט אינם מבטלים את הגט, אלא שיש חשש שהגרוש בא על גרושתו ושניהם התכוונו לשם קידושין (כיון שכבר היו נשואים בעבר) והדין הוא שאשה מתקדשת בביאה.

מקורות:

עיין שו"ע אבן העזר סי' קמט סעיף ב מבואר שאם התייחדו בפני עדים צריכה גט מספק, ועיין שם בב"ש סק"ד במקרה ששניהם מודים שלא היו יחסים. יתר פרטים בדין זה עיין כאן.