הכשרת דירה מקרר ותנור מיהודי שאינו שומר כשרות

כבוד הרב הניכבד,

שאלתי היא זו.
אני ובעלי עוברים לדירה אחרת.בעל הדירה הקודם משאיר את המקרר והתנור.
הוא אינו שומר כשרות.
האם יש דרך להכשיר את המקרר/תנור?
כל שכן,מה עושים בנוגע לכיורים וכו?

אשמח לתשובה בהקדם.
בברכת חודש טוב ומבורך

תשובה:

אם הדירה שאתם מגיעים אליה היא דירה שלכם, עדיף להחליף את הכיורים שבמטבח אם הם עשויים מחרסינה, כיון שאין דרך להכשיר כיורי חרסינה, שאר הכיורים שבבית אין בהם בעיה.

אם יש שם כיור חרסינה אחד במטבח, אין להניח בו סירים חמים, אלא להשתמש עם כיור פלסטיק נשלף לחלבי בנפרד ולבשרי בנפרד.

את המקרר, יש לנקות היטב והוא ראוי לשימוש.

את התנור יש לנקות עם מסיר שומנים [סנט מוריץ וכד'], ולאחר מכן להדליק את התנור על החום הגבוה ביותר עד שהטרמוסטט יכבה ולהמתין לאחר מכן כ-5 דקות, ושוב אפשר לאפות בו.

הצטרף לדיון

תגובה 1