עליה לקבר בסיום שבעת ימי אבילות

אימי נפטרה בשבת ונקברה ביום ראשון האם הולכים לקבר לשבעה ימים. ביום שישי או ביום ראשון או ביום שלישי, ביום ראשון ושני יצא ראש חודש

תשובה:

אין לעלות לקבר לפני סיום שבעת ימי האבילות, וכיון שזה יוצא ביום שבת, אין לעלות לקבר ביום שישי, ומאחר ואין עולים לקברים ביום ראש חודש, לכן אין לעלות לקבר רק ביום שלישי.

מקורות:

דעת תורה סי' שעו, וגשר החיים פרק כט, ודברי סופרים פרק סב סעיף ה, וסעיף י.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בס"ד
    דודה נטמנה ביום ראשון ז' אדר ב'.
    העליה לקברה אמורה להיות ביום ראשון י"ד באדר ב' שזה פורים.
    האם עולים לקבר ביום פורים?
    אם כן, האם קוראים תהלים/משניות/קדיש/ אשכבה?

  2. האבלים עצמם עולים לקבר ללא אנשים אחרים, קוראים תהילים ללא דברי הספד ובכי כלל ואומרים קדיש אם יש ביניהם מנין. על תפילת האשכבה נחלקו הדעות והמיקל יש לו על מי לסמוך.