התקנת קופות צדקה ברשות הרבים

האם מותר לשים "קופת של צדקה" על כל פינה ופינה של תחנות של רשות הרבים אם זה נחשב כגזל הרבים?

אני יודע שבבני ברק יש קנס על זה, גם באמריקה יש קנס של שבעים דאלאר על כל פתק האם כאן בירושלים יש היתר?

תשובה:

שלום רב,

תלוי מה הסיבה שעיריית ירושלים אינה עושה דבר נגד קופות הצדקה, אם עדיין לא הגיעו לטפל בבעיה אסור מצד גזל הרבים. אבל אם העירייה לא רוצה לעשות דבר בגלל שהם משוכנעים שרוב הציבור מעוניינים שלא לסלק את הקופות, מותר.