בקשת החזר מקופת חולים על מכשיר אדים שנקנה שלא לצורך רפואי

סופר סת"ם שלצורך הכתיבה הוא זקוק למכשיר אדים קרים להוסיף לחות לאוויר ע"מ להקל את הכתיבה, האם מותר לו לבקש החזר מקופת חולים על המכשיר, והאם באופן שלעתים הוא עלול להזדקק לזה גם לצורך רפואי, האם אז מותר.
תודה רבה

תשובה:

אם אין צורך רפואי בזמן הקרוב אסור (גם אם עלול להזדקק), אבל אם יש גם צורך רפואי בזמן הקרוב מותר, ואפילו אם בשביל הצורך הרפואי בלבד הוא לא היה קונה, אלא לצורך סת"ם, שקופת החולים אינה בודקת מה הם המניעים של המבוטח.