תולעים בקוואקר

הייתי רגיל לאכול הרבה קוואקר, עד שראיתי בספר בדיקת המזון כהלכה של וויא, שצריך לבדוק את זה מתולעים, וזה ממש פרוצדורה קשה, אז הפסקתי לאכול וכרגע החבילות שהיו לי בבית בהקפאה.
האם זה באמת כך? אין דרך לאכול את זה?

תשובה:

יש לרכוש קוואקר המאוחסן בקופסת פח ובחנות בה התחלופה רבה ותנאי האחסון ממוזגים. יש להכניס כמות קוואקר למסננת אורז ולנערה מעל גבי נייר או מפה לבנה ולהתבונן תחת אור האם אין חרקים קטנטנים על הנייר, לאחר מכן יש לברור על גבי המפה כפי שבודקים אורז.
גם אורז יש לבדוק ע"י סינון.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. מאד מאד קשה לברור קוואקר ואני לא יודעת אם זה בכלל אפשרי. ניסיתי היום לסנן קוואקר אך בגלל שנופלות גם חתיכות ופירורים של קוואקר קשה לראות אם יש תולעים.
    מה גם שתולעים גדולות יותר לא יכולות ליפול מבעד לחורים.
    היום הכנתי דייסת קוואקר ורק לאחר הבישול שמתי לב שיש תולעים גדולות בתוך הדייסה.
    כשבדקתי את שאר הקוואקר בקופסא והקדשתי לכך זמן, לא מצאתי אפילו תולעת אחת.
    כמובן שגם לאחר הבישול קשה עד בלתי אפשרי לזהות את התולעים.