עירוב קזאין בבשר

כבוד הרב
מעונינת לדעת לגבי קזאין שהוא חלבון החלב המופק מחלב פרה. נאמר בטל בשישים כשהכונה לטיפה של חלב בתוך מאכל בשרי/פרווה, אך מה לגבי כמות קטנה של קאזין ולא של חלב.
אפרט- רוב החלב הוא מים, רק כ 3 אחוז ממנו אינו מים ומתוכו רוב מוחלט הינו הקאזין.
במידה ומכניסים בטעות למוצר בשרי השוקל 400 גרם קזאין בכמות המקבילה ל 4 CC של חלב (כמעט כף שלמה!! הרבה יותר מכמה טיפות) האם עדין ניתן לאכול את המוצר ללא חשש???

תשובה:

יש חילוק מדוע הניחו את הקזאין בבשר, אם משום שרצו לתת בזה טעם וזה נותן טעם גם בכמות קטנה כזו הרי אסור אף אם זה יותר משישים, אולם אם אין בזה טעם זה בטל בשישים, ובסתם נחשב שאין בזה משום נותן טעם.

אם נתנו את זה בשביל להעמיד את הבשר שיהיה משומר, או בשביל לתת בזה צבע וזה נותן צבע, זה אוסר אפילו ביותר משישים.

אין הבדל בין מיצוי חלב לבין החלב עצמו אפילו שבחלב יש אחוזים גבוהים של מים, והכל נחשב חלב אולם יש הפרש בין "מעמיד" לבין נותן טעם וזה סיבת החילוק שכתבנו.

מקורות:

שו"ע יו"ד סי' פז סעיף יד, וסי' צח סעיף ח' בדברי הרמ"א והט"ז שם.