אזכרה של שנת אבל ראשונה בשנה מעוברת

שלום,
אבי ז"ל נפטר בה' בניסן תש"ע.ונקבר בו' בניסן.
האזכרה 11 חודש התקיימה בו' באדר א.
השאלה היא מתי האזכרה של השנה (בו' באדר ב או בו' בניסן).
תודה מראש

תשובה:

נהגו לערוך אזכרה גם בסיום י"ב חודש, וגם ביום היארצייט.

מקורות:

שו"ת רב פעלים (ח"ד או"ח סי' מא)

הצטרף לדיון

10 תגובות

  1. שלום לכבוד הרב.
    חמותי ע"ה נפטרה בי"ח אייר תשע"ג. נערוך לה אזכרה ביום פטירתה.
    האם עלינו לערוך אזכרה בתום 12 חודשים ?
    סיום 12 חודש בי"ח בניסן שיוצא בתוך חול המועד, כיצד לנהוג ?
    תודה ויישר כוח.

  2. אימי ניפתרה ב כה״ בתמוז שנה שעברה עשיתי חודש שעבר השכרה 11 חודש וביום ראשון הזה נאמר לי צריך השכרה של 12 חודש בגלל שנה מעוברת מספיק לעשות מזונות וקדיש . ושאלה עים צריך גם ב כה״ בתמוז השנה לעלות לבית עלמין והשכרה . בתודה אנחנו ספרדים

  3. בשנה הראשונה לפטירה עולים לקבר בי"ב חודש גם כשזו שנה מעוברת. אין חובה לעשות סעודה, אולם נוהגים לקרוא תהילים לפי אותיות שם הנפטר וללמוד משניות לעילוי נשמתו, וכמובן קדיש.

  4. האזכרה בשנה הראשונה היא בסיום ה12 חודש, כח בטבת תשע"ה, ויש נוהגים לעשות גם ביום הפטירה כמו בכל השנים הבאות. למנהג הספרדים עורכים אזכרה גם ב11 חודש, בכ"ח בכסלו.

  5. 11 חודש כ"ט אייר, 12 חודש כיון שאתם ספרדים כ"ט סיון, הכל בהתייחס לתאריך הקבורה שהוא הקובע בסוף השנה ולא תאריך הפטירה. בשורות טובות.

  6. שלום לכבוד הרב
    אימי נפטרה ביום טז באדר א שנה שעברה
    האם צריך להגיד קדיש כול השבוע של 13 חודש .
    או רך ביום 13 לחודש שיוצא ביום חמישי השבוע.