פיצויי פיטורין כשהמעסיק נפטר

אימי ז"ל הייתה מבוגרת. העסקתי לפני 3 שנים מטפלת אשר באה מהמגזר החרדי. סוכם על תשלום חודשי והמטפלת ביקשה כי התשלום יהיה במזומן בלבד, וכך זה התנהל. לצערי אימי נפטרה לפני שבועיים. וכך למעשה שירותיה לא נדרשו יותר. השאלה האם אני צריך לשלם לה פצוי פיטורין על אף שהנושא לא עלה. בהקשר זה, היא עבדה במשך כשנתיים משעה 19.00 עד 07.00 בבוקר בתשלום מסויים.לאחר מכן, סוכם כי תוסיף שעות עבודה והיא עבדה משעה 15.00 עד 07.00 בתוספת תשלום. במידה והתשובה חיובית, מה שיעור הפיצויים שהיא זכאית.

תודה על תשובתכם.

תשובה:
שלום רב,
לפי חוק פיצויי פיטורין סעיף 4 יש לשלם פיצויים, וכך גם לפי ההלכה.
למיטב ידיעתי, יש לחשב יחסית, לדוגמא אם עבדה שנתיים 12 שעות ושנה אחת 16 שעות, יש לשלם שתי משכורות חודשיים של 12 שעות ומשכורת אחת של 16 שעות. אבל אינני בקי בכך היטב, ויש לברר אצל עו"ד המתמצא בכך.

מקורות:
באופן כללי המנהג הוא כפי החוק, כל עוד שלא ידוע אחרת, ובפועלים המנהג קובע את הדין כמבואר בשו"ע חו"מ סי' שלא. גם עובד שמקבל משכורת מזומן זכאי לכל ההטבות בחוק, ועיין עלון המשפט גליון 33 עמוד ד.