קציצת ציפורניים בימי שלשים של אבילות

בס"ד
האם יש איסור על גיזזת ציפורנים במהלך החודש הראשון של האבלות?

תשובה:

אסור לאבל ליטול צפורני ידיו או רגליו כל שלשים יום לאבילות.

כל זה דווקא כשנוטל במספריים או בסכין או בקוצץ ציפורניים, אבל מותר ליטלם בידיו או בשיניו ואף להתחיל לחתוך מעט מהצפורן בסכין או מספריים ולסיים את רוב הצפורן ביד או בשן.

אשה שחל ליל טבילתה לאחר שבעת ימי אבילות ונמצאת בתוך שלשים, המנהג שנוטלת את הצפורניים בעצמה ואף במספריים או סכין או קוצץ ציפורניים.

מקורות:

שו"ע סי' שצ סעיף ז, וט"ז ודעת תורה, ועיקרי הד"ט שם.