עליה לקבר בלילה, וטעימת תבשיל בשרי אם נחשב לבשרי

האם ניתן לעלות לבית הקברות לצןרך אזכרה בשעות הערב, וזאת כדי שאנשים לא יעדרו מעבודתם וגם יוכלו להגיע יותר אנשים. והאם מאותה הסיבה אפשר להקדים ביום את האזכרה ?

שאלה נוספת, האם ניתן לטעום תןך כדי בישול אוכל בשרי רק עם השפתיים ולירוק מיד מבלי להיות בשריים.

בתודה מראש על התשובות.

תשובה:

א. מותר לעלות לקבר בלילה כשזה נחוץ.

ב. טעימה בלשון ופליטת האוכל כדי לדעת אם צריך להוסיף מלח או תבלינים וכד', יש להקל ולא נחשבים לבשריים, ולכתחילה יש לשטוף את הפה לאחר שטועמים.

מקורות:

א. אם כי המנהג הפשוט לא לעלות לקברים ביום היארציט בלילה, ורק לקברי צדיקים נהגו להקל, ועיקר הטעם בפשטות משום שאין קוראים תהלים בלילה, והרי המנהג לקרוא פרקי תהלים בבית הקברות, ולכן מן הראוי לעלות דווקא ביום, אולם במידת הצורך יש להקל כיון שאין איסור ממש לקרוא מקרא בלילה אלא הוא ענין על פי הקבלה, ובמקום הצורך יש להקל עי' שער הציון סי' רלח סק"א.

ב. עי' כאן סעיף ו.