כניסה לאתרים שמפרסמים בתשלום בגוגל

ברשת האינטרנט קיימות מודעות של גוגל כל לחיצה על מודעה שכזאת גורמת לגביית תשלום על הלחיצה מבעל המודעה השאלה שלי אם אינני מעוניין בשירות הנתון אלא סתם סקרן להסתכל האם יהיה מותר לי או שזה גזל ? התשובה לא יכולה להיות חותכת משום שיש מקרים שונים (למשל נכנסתי למודעה כבר מספר פעמים ואני לא מעוניין בשירות אלא המודעה מצחיקה אותי וכו' וכו') לכן אשמח לקבל את היסוד שהרב יכתוב את יסוד הדין עם התייחסות למספר מקרים אודה על זה במאד.

תשובה:

שלום רב,

מותר לך להסתכל כמה שאתה רוצה.
אלו שמשלמים עבור הכניסות יודעים שיש שנכנסים ואינם קונים, ואף על פי כן עדיף להם לתת לכל אחד להיכנס ולא להתנות את הכניסה בכך שיקנו בסוף, כדי להיראות ידידותיים. גם בסופו של דבר אינם מפסידים, כיון שאף גוגל יודעים שיש נכנסים שאינם קונים והם קובעים את המחיר לפי סטיסטיקה.