תביעת אדם שאינו משלם נדרים ונדבות לבית הכנסת ועבור הניקיון

מה ניתן לעשות כנגד אדם שפתח שיעורי תורה בבית כנסת אך לא מוכן לשלם מחצית חשבון החשמל אף שבימי החול השם משתמשים בחשמל יותר מבימי שישי שבת וחמור מזה את נדרי השבת שהוא חייב לאחר שעלה בשבת בעבר הוא אינו משלם וגם כספי נדרים של ראש השנה וכיפור שהועברו אליו בטעות הוא העלים ועוד הוא טוען כי מותר לו להעביר כספים שהוא נדר בבית כנסת אחר לשיעור שהוא פתח.וכאשר באים לשלם לי נדרי שבת הוא צועק לאילו שהם גם לומדים עימו בשיעור שזה גזל ושיעבירו כמוהו את הנדרים לשיעור במקום לבית הכנסת.
עד היום לא דרשתי מלומדי השיעור להשתתף בניקיון למרות שהם עושים את כל הליכלוך ואף ביום ראשון לאחר התפילות אני דואג לנקות שוב לפני השיעור אך הם לא רק מלכלכים אלא משאירים את ספרי הלימוד על השולחנות ביום חמישי למרות שביקשתי שיחזירו את הספרים למקום.
לגבי העלמה של הנדרים זה מכעיס מאוד כי אותו חזן של ראש השנה וכיפור מחכה לקבל מחצית מהסכומים והוא במצב לא טוב אך מתבייש ללחוץ עלי.
בעבר אמרתי לו שאזמין אותו לדין תורה אך הוא אמר שהוא לא הולך לשום דין תורה.
בתודה מראש.

תשובה:

שלום רב,

יש להזמין אותם לדין תורה ואם לא יופיעו לאחר שלוש הזמנות, בית הדין יתיר לפנות לבית משפט אזרחי.
לא ניתן לתבוע בבית משפט על בסיס מה שאמר הנתבע שאינו בא לדין תורה, יש הרבה שמאיימים כך, אבל בסופו של דבר אם בית דין מזמין אותם הם באים.