מדיטציה וספר הסוד

שלום,
רציתי לשאלו האם יש בעיה מבחינת ההלכה לעשות מדיטציה?! ואם מותר לקרוא את הספר "הסוד"

תשובה:
מדיטציה מקורה מעבודה זרה, ו"הרחק מאשה זרה" אמרו חז"ל שהכוונה על כל מה שקשור בקשר כל שהוא לעבודה זרה וגרורותיה.
ספר הסוד, הוא ספר שלא נכתב על ידי שומרי תורה, אלא על ידי המתיימרים ללמוד תורת הקבלה באופן פסול ושהקבלה עצמה מזהירה מלימוד מהם או מספריהם, כך שלא הייתי ממליץ לקרוא ספר כזה העלול לגרום רעה רוחנית לאדם.