אורז אם פוטר חמשת מיני דגן

שלום כבוד הרב,

בעניין ברכות – אם אכלתי אורז ועוף וכמובן ברכתי מזונות ושהכל
ולאחר מכן אני רוצה לאכול עוגיה האם אני צריך לברך שוב מזונות או שברכת האורז פטרה גם את העוגיה שנאכלת מיד לאחר האורז אך אינה קשורה אליו

ואם תאמר שלא צריך לברך עליה כיוון שנפטרה אז מדוע צריך לברך על קינוח מזונות שבאים בתום סעודה של המוציא אף לפני ברכת המזון

תודה

תשובה:
צריך לברך על העוגה בפני עצמה ולא יוצאים ידי חובה במה שבירכו על האורז, אלא אם כן חשב על כך במפורש.
מקורות:
משנת אברהם (סטוארט עניני ברכות עמ' רנט) וכן משמע מדברי הבן איש חי (פנחס אות יח) וכף החיים (סי' רח ס"ק מא) ע"ש.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. יש להעיר ולהוסיף כי הדבר הוא כאשר המין דגן הינו גם חביב יותר שאם אינו גם חביב לא יברך שוב מזונות כפי שעולה ממײב סי ריא סײק לג כמדומני

  2. המשנה ברורה שם מדבר לענין הויכוח מה קודם מין שבעה או חביב, כאן הנושא אינו מין שבעה אלא הדגן שיש בו חשיבות יתר על אורז, אבל יתכן שאתה צודק.