אנינות בנוסע לארץ אחרת

שאלה לכבדו הרבנים שליט'א
אדם שח'ו מקבל הודעה על פטירת אחד ההורים כאשר הוא גר בארץ ישראל וההורים בחוץ לארץ מעבר לים ויש זמן להספיק להגיע ללוויה על ידי מטוס (יממה שלמה או אפילו שתים), האם צריך דיני אונן כל אותו הזמן ואם לא, אז ממתי כן.
תודה רבה

תשובה:

אם באותה העיר שנמצא העיר יש מי שמתעסק בקבורתו, לא חייב לנהוג דיני אנינות עד שיבוא לעיר הקבורה, אך אם יש דברים שצריך להתעסק עמהם חל עליו אנינות.

מקורות:

משנה ברורה סי' נה ס"ק כד.