תופעה מוכרת

אני נשואה כשלושה חודשים, ואינני רוצה לערב את משפחתי בשאלה, אולם לצערי בעלי עדיין לא הצליח לקיים את המצווה.

הדבר גורם תסכולים רבים גם לו אך גם אני קצת מודאגת ורוצה לדעת שהכל בסדר.

מה עלי לעשות במצב הנוכחי?

תודה על הדרך לשאול באופן אנונימי, כי אחרת אינני יודעת מה הייתי עושה עם הנושא.

תשובה:

שלום לך.

אין כל ספק שכאישה צעירה את מתמודדת עם משהו שאינך יודעת איך להתייחס אליו בפן הרגשי ומה לעשות בכיוון המעשי.

תופעה זו שאת מתארת שחתנים צעירים לא תמיד מצליחים לקיים את מצוותם מיד עם הנישואין הינה תופעה מוכרת וידועה, אינני יודע אם עצם הידיעה שאינך לבד במערכה מקלה מעלייך אך חז"ל למדונו שצרת רבים חצי נחמה.

תופעה זו יכולה להיות מכמה סיבות שחלקן לא אפרט כאן אבל הסיבה המוכרת ביותר היא חרדת ביצוע. כלומר מתוך הידיעה שחייבים להצליח זה מעלה את סף החרדה ומביא לכך שלא מצליחים, ישנן עוד אפשרויות לאי הצלחה אך אינני חושב שישנה תועלת בפירוט הדברים.

מה שבכל אופן ניתן וחייבים לעשות – זה לגשת לאיש מקצוע שמתמחה בתחום הזה ולבקש את עזרתו, יפה עשית שלא שיתפת את ההורים בשלב זה כי החרדה שלהם רק הייתה משפיעה באופן שלילי.

אם ברצונך תוכלו לפנות אלי באופן אישי לטלפון או למייל ואכוון אתכם לכתובת מוצלחת בתחום הספציפי הזה.

בהצלחה רבה.

הרב יהודה ליב אוירבך

מנהל ואחראי המוקד הטלפוני של ארגון "בינת הלב",

מפקח ארצי במרכזי הטיפול של "מרכז החינוך"

טל. 02,6587003

נייד. 052,7643333

פקס. 02,6587006