סעודת זבד הבת בשנת אבל

שלום רב!
לאשתי ולי נולדה בשעה טובה בת, אשתי נמצאת בשנת אבל על מות אביה, ואנו מעוניינים לעשות סעודת הודיה להולדת ביתנו ולכך שהלידה עברה בשלום.
בכוונתינו להזמין מספר מצומצם של אורחים ובחרנו לשם כך מקום פשוט, ללא קישוטים וללא מוסיקה או אורות מיוחדים.
שאלתי היא האם יש מניעה לקיים סעודה כזו? האם יש מניעה מהאחיות של אשתי להשתתף בסעודה כזו?האם סעודה זה נחשבת סעודת מצווה?

ובמידה ולא האם ניתן להוסף לסעודה זו מעבר לדברי התורה שיאמרו שם בכל מקרה משהו נוסף בכדי להפוך אותה לסעודת מצווה .
בתודה ובברכה מראש

אבי א.

תשובה:

סעודה זו כשעושים זאת לשם הודיה להקב"ה ואומרים דברי תורה הסעודה נחשבת לסעודת מצוה.

אפשרי לבני המשפחה להשתתף בסעודה זו, אולם עליהם לשמש את הסועדים דהיינו להגיש דברי מאכל וכד', מלבד היולדת שאינה חייבת לשמש את הסועדים.

מקורות:

שו"ע יו"ד סי' שצא ס"ה.