לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

מגורים בדירת נפטר ותרומת חפציו

שלום כבוד הרב.
סבתא שלי נפטרה בתאריך 17/10/10 אמא שלי בשנת אבל ובתאריך 30/1/11 נפטר סבא שלי .
אמא שלי מאוד רוצה שאני אעבור לגור איתה כי היא לא רוצה להישאר לבד . 1.האם מותר לי לעבור אליה? 2.האם מותר לשפץ את הדירה שבה גרו הנפטרים ושם גרה גם אמא שלי?3.האם מותר לזרוק או לתרום חפצים של הסבא והסבתא ז"ל?4.אם אני עוברת לגור עם אמי אני אשן בחדרים של הסבא והסבתא האם זה מותר ?
סליחה על האורך אבל אין לי מושג בדברים האלה…וחשוב לציין שאנו אשכנזים.
תודה רבה מראש.
אמיליה

תשובה:

מותר לעבור לגור עם אמך, ומצוה גדולה מאד היא, "כיבוד אב ואם", אין שום מניעה לשפץ או לסדר את הדירה כדי שתוכלי לגור שם בנוחות, ומותר לזרוק או לתרום את חפציהם של המנוחים, אם אין יורשים אחרים, אם יש יורשים אחרים, צריך לשאול אותם רשות לפני שזורקים או תורמים.

מותר לישון בחדרים שגרו שם המנוחים ע"ה.