עליה לקברי צדיקים וסעודת רשות בשנת אבילות

בס"ד
אימי נפטרה לפני 3 חודשים.
רציתי לשאול אם מותר לי בשנת אבל לעלות לקברי צדיקים ואם מותר לי לעשות סעודה עקב נדר שנדרתי לפני כשנתיים בערך (לא קשור באמא).

תשובה:

מותר.

מקורות:

המנהג הוא לא לעלות לקבר של המת תוך השנה, ואין זה משום איסור עליה לקבר שחל על האבל, ראה גשר החיים פרק כט אות ב, ונטעי גבריאל פרק פא הערה יא

עשיית סעודה לנדר, בבית האבל, אין דינה כסעודה של שמחה, ולכן מותר לעשות זאת בבית האבל עי' שו"ע סי' שצא.