נתק רגשי בין אב לבנו

שלום לכם,
כשנולד הבן שלי המשפחה של אשתי הפעילה עלי לחץ כבד לקרוא לו על שם הסבא. לא רציתי בשם … ובחרתי בשם אחר. בכל זאת ברגע האחרון ממש לפני הברית נכנעתי וקראתי לתינוק על שם הסב.כיום ביני לבין הבן הזה (בן +20) יש נתק רגשי מתמשך.הוא מתחצף צועק עלי ומצער אותי באופן בלתי נסבל.בגללו אני לא סועד סעודת שבת עם כולם. לפעמים כשהוא נכנס הביתה אני ממש בורח ממנו.לא הייתי אומר שהוא רע במהותו כי עם אחרים הוא בסדר. אבל אלי הוא רע. יתכן שזה קשור עם השם שנתתי לו, והאם כדאי לשנות או להוסיף לו שם?

תשובה:

שלום לך.

התיאור שהנך מתאר הוא ממש קשה מנשוא, ההרגשה שלך שאינך מסוגל לשבת עם בנך ליד שולחן השבת היא ודאי בלתי נסבלת.

אולם ודאי הפיתרון הוא לא להחליף שם, אלא לבדוק ביניכם את מה שקורה.

יתכן מאד והעובדה שבזמנו לא רצית לתת את השם … השפיע עליך בתת המודע ויצרת איתו איזה שהוא נתק רגשי, אבל לא זה הגורם לנתק אלא משהו בתוכך שלא נותן לך להתקרב אליו.

ולאחר שאתה מרוחק ממנו אין ספק שהוא מרגיש בריחוק שלך ויוצר גם הוא ריחוק ממך, התופעה שאתה מתאר של חוצפה וצעקות מהכיוון שלו אליך זה חלק מהצעקה שלו "הצילו! אני רוצה קשר עם אבא! אני יחפש כל דרך לעשות זאת גם בדרך של חוצפה…"

במקרים מסוג זה כדאי ומומלץ לפנות למטפל משפחתי טוב בכדי לפתור את הקצר שקיים ביניכם ולצאת לדרך חיים יפה ומשותפת.

אני יודע שלא קל לך לשמוע ולקרוא את הדברים, אבל חלק מתפקיד האבהות זה גם ללמוד להסתכל לעצמנו פנימה ולבדוק את עצמנו היכן שגינו, ואיך ניתן לתקן.

מאחל לך הרבה הצלחה ורוב נחת.

הרב יהודה ליב אוירבך

מנהל ואחראי המוקד הטלפוני של ארגון "בינת הלב",

מפקח ארצי במרכזי הטיפול של "מרכז החינוך"

טל. 02,6587003

נייד. 052,7643333

פקס. 02,6587006