לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

מעשר כספים בזמן התאוששות מקריסה כלכלית

בעקבות כישלון עסקי נקלעתי לחובות עצומים. לאחר הנפילה חייתי ממינימום ולא יכולתי להפריש מעשרות. כיום ב"ה עם הרבה סיעתא דשמיא אני מצליח בעסקי מרוויח טוב, (וגם חי טוב) ומחזיר הרבה כסף מידי חודש. השאלה היא האם אני חייב במעשר כספים?

תשובה:

שלום רב,

אם הגעת להסדר פריסה בהסכמת הנושים מרצונם, ויש לך כדי פנסתך בריווח לאחר התשלום החודשי, אתה חייב להפריש מעשר מכל הכנסותיך (ללא ניכוי התשלום החודשי של החובות, אבל ההפסדים שהיו לך באותה שנה עברית אתה יכול לנכות מהרווחים). אם לא הגעת להסדר מרצון עם הנושים, עליך לשלם את החובות ולא להפריש מעשר. ועדיף לחשבן את המעשר ולרשום על פנקס כמה אתה חייב למעשר ולאחר שתשלם כל חובותיך תשלם כסף זה לצדקה.

בזכות הצדקה תצליח בכל עסקיך ולא תדע עוד מהפסדים.

מקורות:

עלון המשפט גליון 22 עמוד ב.