החזרת מוצר בצרכניה למדף ממנו נלקח

שלום וברכה.
קורה פעמים רבות, שבמהלך קניה בצרכניה, אני מוצאת מוצר אחר זול יותר ומחליפה ביניהם האם יש חיוב להחזיר את המוצר הקודם למקומו הקבוע? כיון שאז אני מטריחה את העובדים בצרכניה, אך מצד שני, זהו תפקידם ועל כך משלמים להם..

תשובה:

אינך חייבת להחזיר את המוצר למקומו, אבל עדיף לעשות, כיון שבעלי הצרכניה משלמים לעובדים על הזמן שהם מחזירים את המוצרים והוצאה זו נגרמה על ידך.

מקורות:

עיין שו"ע סי' רלב סעיף כא ועיין עלון המשפט גליון 29 עמוד ה וגליון 26 עמוד ג.