הרחקה בין אכילת בשר לחלב

לכבוד הרב שלום וברכה
אני בן 13 אחרי בר מצווה מבקש לדעת אני מסיים ארוחת צהרים בשרית בין השעה 12-12:10 ומגיע הביתה בשעה 17:00 לאחר יום לימודים ארוך שאלתי היא האם אני יכול לאכול ארוחה חלבית {אני ממוצא ספרדי}

תודה על התשובה.

תשובה:

אי אפשר לאכול לפני שיהיה 6 שעות בין אכילת הבשר עצמו לאכילת החלב [אבל אפשר להתחיל את הארוחה ולאכול במהלכה חלבי].

דין זה הוא בפרט לנוהגים כמנהגי עדות המזרח.

מקורות:

הלכות בשר בחלב [הרחקות והזהרות] פרק א, וראה כאן סעיף ז וסעיף יא.