טבילה תוך שלושים (אבילות)

אמי נפטרה לפני כשלושה שבועות. מחר אני רוצה ללכת למקווה אחרי 7 ימים נקיים. אני יודעת שלגבר אסור להתגלח חודש, האם מותר לאישה להסיר מעצמה שערות מהגוף והפנים?
וכן האם מותר לה לגזוז ציפורנים לפני הכניסה למקווה?

תשובה:

בנוגע להסרת שיער, אין איסור כלל, ומותר להסיר שיער כדרכה.

בנוגע לציפוניים: לכתחילה, נפסק שעדיף שתקצוץ את ציפורניה על-ידי אחרת (ולספרדים, על-ידי גויה). אך בדרך כלל יש אי-נוחות רבה בכך, ואם כן, מותר לקצוץ על-ידי עצמה.

מקורות: בשולחן ערוך (יו"ד סימן שצ, סעיף ז) לא התיר לקצוץ ציפוניים תוך שלושים, אלא על-ידי גויה, ואילו הרמ"א התיר על-ידי יהודיה אחרת. אבל בכמה פוסקים כתבו להתיר: ט"ז, נודע ביהודא (קמא, סימן שצ), חיים שאל (במקום שקשה לה, סימן ב), רבי עקיבא איגר, ועוד. ולכן לכתחילה ראוי לבקש מאחרת לקצוץ את הציפוניים. אבל כיון שזה דבר שגורם אי-נעימות רבה, והרי הלכה כדברי המיקל באבילות, יש להקל ולסמוך על דברי הפוסקים הנ"ל.

הצטרף לדיון

תגובה 1