הימנעות מתשלום בכניסה למקווה

יש ליד ביתי מקווה ואחד מבני ביתי שאני הולך איתו למקווה יחד נכנס ביחד עם עוד אדם דרך השער בלי לשלם. הוא טוען כי אותו מקווה הוא של העירייה או שאותו מקווה מקבל תקציב מסוים מהמדינה כולל האיש שאחראי על המקווה מקבל תקציב מהמדינה וגם לשלם בכניסה זה עוול, כך הוא טוען. וראיתי עוד אדם עם אותה דעה, האם זה גזל או שלא? אני לא ממש יודע ומבין בזה ולכן ברצוני לקבל תשובה מעמיקה בנושא. תודה.

תשובה:

גזל גמור.

המדינה לא דורשת – כתמורה לתקציבים – שהכניסה תהיה חינם, אלא שהמוסד יפעל ללא כוונת רווח (מלכ"ר). אני מניח שאף לאחר שהמקווה מקבל תקציבים ודורש דמי כניסה עדיין אין רווחים יותר מאשר משכורות מקובלות בשוק לעובדים ולמנהלים, כך שאין כאן שום בעיה חוקית לדרוש כסף. גם אם מנהלי המוסד או העמותה מרוויחים יותר מהמקובל, ואז לפי החוק אינם רשאים לקבל תקציבים, מכל מקום המדינה לא הסמיכה את האזרחים להפוך לגבאים שלה, ליטול לעצמם את החוק לידים ולגנוב את אלו שגונבים מהמדינה.