צלית כבד בסיר גריל

שלום לכבוד הרב, ברצוני לשאול האם מותר לצלות כבד על גבי סיר גריל?

תודה

תשובה:

מותר, אך יש להזהר שלא להניח מים בתחתית הסיר.

כמו כן יש להזהר שלא להניח את הכבד בתחתית הסיר, שהרי יתבשל בדמו, אלא יש להניח את הכבד על גבי רשת וכד' שהדם יוכל ליזוב מתחתיו.

מקורות:

ישנם 2 סוגי סיר גריל, כפי התמונה המצורפת, אחד עם גוף חימום למטה, ואחד עם גוף חימום גם למטה וגם למטה, שניהם יש להם דין "אש" כדי להכשיר בשר או כבד צלוי, אולם יש להזהר לא להניח מים בתחתית הסיר, כיון שעל ידי כך יתכן שהכבד יתבשל באדים החמים שעולים מהמים, אך אין זה מעכב, כיון שכח האש לעולם גובר על כח הבישול [התודה להרב יוסף שטיינברג על עזרתו המקצועית בזה]

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. מה הדין לצלות אחכ חציל או בשר בסיר הגריל לאחר שצלינו בו כבד? הבשר או החציל מונחים על רשת אך מכיון שמטפטף מהחציל או מהבשר נוצרים הדים האם זה מותר או אסור? יש לציין שישנם נקבים קטנים בצד הסיר