כבד ששרה בדמו כ"ד שעות

האם כבד ששהה 24 שעות בתוך הדם שלו נחשב ככבוש ולכן אסור באכילה?

תשובה:

למנהג הספרדים יש להקל משום ספק ספיקא, ולמנהג האשכנזים יש מקום להחמיר.

מקורות:

נחלקו השו"ע והרמ"א בכבד שנתבשל אם נאסר או לא, עי' יו"ד סי' עג ס"א, שהשו"ע הביא שני דיעות להתיר בסתם ולאסור בשם יש מי ששאוסר, וידוע שדעיקר דעתו להתיר, אולם במקום שאפשר יש להחמיר, ודעת הרמ,א שהעיקר שאסור, אולם בכבד שנשרה בדמו ונכבש יש להתיר בשופי לד' השו"ע שמא עיקר ההלכה שכבד שבישלו מותר ואת"ל שהלכה כמ"ד שאסור דילמא בדם שפירש דינו שלא אוסר את הכבד, ואילו לדעת הרמ"א שסובר שעיקר לאסור דם שבישלו יש להחמיר שגם בשרה בדמו שאסור, עי' ויזרע יצחק איסור והיתר סי' עג, שהביא הדיעות באורך.