יום אזכרה בשנה מעוברת

שלום וברכה

אבי ז"ל נפטר בי"ח בניסן תשס"ט
השאלה שלי היא מתי אנחנו אמורים לעשות את האזכרה השנה בעזרת השם בגלל שהשנה היא שנה מעוברת
האם בי"ח בניסן או בי"ח באדר ב'
אשמח לתשובה
בתודה אפרת

תשובה:

כיון שמדובר על שנה שניה לאחר הפטירה, יש לערוך את האזכרה דווקא ביח ניסן, ולא ביח אדר ב, [בשנה הראשונה של האבילות יש חילוקים, אבל מהשנה השניה ואילך תמיד עושים ביום הזכרון].

הצטרף לדיון

27 תגובות

  1. אבי נפטר בי"א אדר ב, השנה יוצא י"א באדר ב (שנת 2011 למיניינם)ערב תענית אסתר,
    שאלתי האם יש מניעה לקימו במועדו דהיינו ערב י"א באדר ב?

    בתודה מראש

    יצחק

  2. באדר א. אולם, כמדומה שכבר הפסדת את התאריך, ואם כן יש להשלים במהרה את כל מנהגי יום היארצייט [תפילות וכיוצא בזה ועלייה לקבר] ביום אחר.

  3. תודה על תשותכם ברצוני להוסיף שאלה על תשובתכם.
    האם בשנה מעוברת בנידון שלי שאבי נפטר בא' ר"ח אדר א' בשנה מעוברת, יש לנהוג דברים מסוימים או הכל גם באדר ב'

    בברכה ובתודה

  4. שלום רב
    דודתי נפטרה בי"ב בסיוון שנת תשע"ג רצינו לדעת מתי עלינו את סעודת האזכרה של השנה (12 חודשים) כמנהג הספרדים ? האם בי"ב באייר או בי"ב בסיוון כפי תאריך האזכרה? חשוב לציין כי עשינו אזכרה עם תפילות ביום י"ב בניסן לפי ציון 11 חודשים על השנה המעבורת הנוכחית
    אשמח לתשובה .

  5. שלום רב. אחי נפטר בי"ח באייר תשע"ג..התוכל לומר לי מתי אנחנו צריכים לקיים את אזכרת השנה( כיוון שזו שנה מעוברת כל אחד אומר לנו תאריך שונה..אנחנו רצינו לקיים אותה בי"ח באייר תשע"ד כיוון שזה תאריך הפטירה האם זה נכון? ) תודה מראש על תשובתך.

  6. האזכרה העיקרית היא תמיד ביום הפטירה. יש נוהגים בשנה הראשונה לאבלות לעלות לקבר גם בסוף ה12 חודש, אולם זה לא במקום תאריך הפטירה. מן השמים תנוחמו.

  7. אחותי נפטרה בא' באלול תשע"ג ונקברה ב-ב' באלול. באיזה תאריך עורכים את הסעודה ומתי עולים לבית העלמין? וכנ"ל גם לגבי החודש ה-12. האם בשנה מעוברת צריך גם לעלות לבית העלמין בחודש ה-13? ובאיזה תאריך עולים בשנה השניה?
    וברשותך יש לי עוד שאלה בן אחי נפטר ב-בי"ג באייר תשע"ד האם חג השבועות מבטל את השלושים ומתי עושים גילוי מצבה? אודה לך מאוד על תשובתך.

  8. יום השנה נקבע לפי יום הפטירה ולא לפי יום הקבורה. בשנה מעוברת עולים לבית העלמין ב12 חודש ויש לעלות גם ביום הפטירה, בשנים הבאות עולים תמיד ביום הפטירה גם בשנים מעוברות. חג שבועות מבטל את השלושים. גילוי מצבה לאחר החג.

  9. אבא שלי נפטר בתאריך ט״ו בחשוון תשע״ו. השנה היא שנה מעוברת. מתי עלינו לערוך סעודה של 11 חודש ומתי לערוך אזכרה 12 חודש עם עלייה לקבר?

  10. 11 חודש בט"ו אלול, 12 חודש לא תוכלו לעשות השנה ביום המיועד בגלל חג הסוכות, או שתקדימו יום, או שתעשו ב13 חודש.

  11. שלום
    רציתי לשאול לגבי תאריכי אזכרות של 11 חודש ו 12 חודש והיות והשנה מעוברת אני לא יודע אם צריך אזכרה גם ב 13 חודש

    תאריך הקבורה של המנוח כ'ז באב תשע"ח 08/08/18

    נא עזרתכם מתי יוצא תאריכי האזכרות הרשומות כאן תודה

  12. 11 חודש כ"ז סיון 12 כ"ז תמוז ו13 כ"ז אב, העיקר הוא ב12 חודש, בפרט לספרדים, אבל מי שמהדר לעלות לקבר גם ב13 חודש תבוא עליו הברכה כמו שכתב ברב פעלים ח"ד סי' מא.

  13. שלום רב
    אבי נפטר לפני מספר שנים בתאריך י"ח באדר (שנה רגילה) בשנה זו ישנם גם אדר א וגם ב.
    באיזה מהם יש לערוך אתהאדכרב (אנו משפחה אשכנזית).