זכויות יוצרים על שיעור שהוכן על ידי עובדת במוסד

עובדת המכינה חומר עיוני כדי להעביר סדנא במקום עבודתה ומקבלת על כך תשלום, לאחר שהעבירה את הסדנא, האם מותר לה לסרב להשאיר עותק ממה שכתבה במקום העבודה עבור שימוש עתידי בטענה שזה שלה?

תשובה:

שלום רב,

תלוי אם העובדת קיבלה תשלום עבור הכנת השיעור, או עבור מסירת השיעור בלבד.

אם קיבלה תשלום לפי שעות על הכנת השיעור, או אפילו אם סוכם על סכום קצוב, אבל בחישוב גובה השכר נלקח בחשבון כמה זמן ייקח להכין שיעור זה, אז הזכויות על השיעור הן של המוסד, והעובדת חייבת לתת ממנו עותק. אבל אם לא נלקח בחשבון שעות ההכנה, הזכויות הן של העובדת והיא אינה חייבת לתת העתק ממנו למוסד.

מקורות:

עיין כאן.