מכירת דירת הנפטר בתוך שנת האבל

סבתי נפטרה זה עתה והותירה שתי בנות. הן מתלבטות בשאלה האם מותר למכור את דירתה בשנת האבל או שיש להמתין עד לאחר סיום השנה.

אשמח לקבל תשובה לשאלה זו.

תשובה:

לא ידוע לי על מניעה כל שהיא למכור את דירת וחפצי המנוח או המנוחה בשנת האבילות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. האם המנהג שלא למכור את בית המנוח בשנה הראשונה הוא מנהג ספרדי? אם המנוח היה ספרדי אך 2 מתוך 3 בנותיו נשואות לאשכנזים איך עליהם לנהוג? האם לפי הספרדים יש חיוב הלכתי שלא למכור את הבית בשנה הראשונה או שזה מנהג אחיד לכול הספרדים?