הסכם למתן רשות לשכן לבנות על הגג

שכנים בקומה העליונה מעוניינים לבנות על הגג יחידת דיור ולהשכיר אותה. אנו מעוניינים להסכים להם, אלא שרצינו לדעת אילו השלכות יכולות להיות לגבינו (הן מצד עצם בניה של קומה נוספת על הבנין והן מצד דייר נוסף) וכיצד לערוך עימם הסכם כתוב למנוע בעיות שיכולות להיווצר בעתיד.
בכבוד רב והכרת תודה
תשובה:

שלום רב,

ראשית יש לציין לשבח את הסכמתכם לתת לדייר העליון לבנות.
קשה לנחש מראש את הבעיות שיכולות להיווצר בעתיד. אני ממליץ להחתים את הדייר הבונה על נוסח כוללני כדלהלן:

אני הח"מ מתחייב לפצות את משפחת פ.. על כל נזק או מניעת ריווח שתיגרם להם כתוצאה ישירה או עקיפה מהבניה על הגג.
אני מודה שהתחייבתי בקנין המועיל מעכשיו ובבד"ח באופן שאין בו משום אסמכתא על כל האמור.

באמצעות נוסח כזה תוכלו לשקול בכל מצב שייוצר אם להשתמש בחתימה זו.