קריאת שם על שם סבתא

שלום

ברוך ה' לי ולאשתי בקרוב תיולד בת

ורצינו לשאול אם יש בעייה מבחינת השם שניתן לה אם אפשרי לקרוא לה בשמה של אחת האמהות שלנו לבת בכורה?

תשובה:

מנהג האשכנזים שלא לקרוא שם אחרי מי שעדיין בחיים, ולכן אם אחת מאמותיכם הינה בחיים והנכם אשכנזים מן הראוי שלא לקרוא על שמה.

מנהג הספרדים שההורים מכבדים את הוריהם ואדרבא קוראים שם לילדים על שם הסבא והסבתא, אם הנכם ספרדים, צריך וכיבוד אם לעשות כן לקרוא לנכדתם על שמם

מקורות:

כתר שם טוב (טולידנו, ח"א ענף ג ס"ב סעיפים א-ב).