לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

אדם הראשון ועץ הדעת

בס"ד.
משהו שמציק לי.
האדם הראשון חטא פעם אחת באכילת עץ הדעת. האם בגלל זה מגיע לו לסבול כ"כ הרבה סבל ולעבוד כל חייו?

תשובה:

אדם הראשון הינו "בחיר היצורים", יציר כפיו של הקב"ה. אי-לכך, אין לשער את עוצמת פעולותיו של אדם הראשון — הן בכוח לפעול טוב, והן בכוח להרוס ולקלקל. מאחר שכל הנשמות העתידות להיוולד היו כלולות באדם הראשון, כפי שמבואר בדברי חז"ל, ניתן להבין שהחטא השפיע את השפעתו ההרסנית על האנושות כולה — על דרך שחטא שעושה אדם ציבורי גורם עוול לציבור כולו. מאז חטאו של אדה"ר, ירדה קומת האדם (הכלל-אנושי) למצבה הנוכחי, ונהיינו כולנו בני תמותה.

נקודה נוספת: כפי שאם אדם אוכל רעל נגזר עליו מיתה, אפילו אם אוכל רק קצת רעל, כמו כן כאשר אדם הראשון נגזר עליו שלא לאכול מעץ הדעת, הרי זה כאילו אכל רעל, ואכן נגזרה עליו מיתה, אלא שהומתק דינו כך שעל-ידי עבודה ותשובה יוכל לכפר על חטאו.