דרך הגשת תביעה נגד מוסד

אני מעוניין לתבוע מכללה תורנית שעשתה לי עוול גדול, השאלה שלי את מי אני תובע? את בית הספר כגוף בפני עצמו? את מנהל בית הספר שאותו אני לא מכיר ומעולם לא ראיתי אותו ולא יודע את שמו? את איש הקשר בין ההנהלה לתלמידים שייצג את ההנהלה וקיבל אותנו לבית הספר וגבה מאיתנו את התשלום -אבל בסוף התברר שהוא רק בובה על חוטים? את ראש העמותה? או את הרב שעומד בראש כל המוסדות???
מאוד אודה לכם אם תוכלו לעזור לי ולכוון אותי בעניין.
תודה מראש
תשובה:
שלום רב,
בעיקרון אתה רשאי לתבוע את כולם וכולם יהיו חייבים להופיע לדיון. אבל כמובן אינך מעוניין להטריח אנשים חינם, ולכן עליך לתבוע את העמותה המפעילה את בית הספר, כיון שחוקית היא הנתבעת (בשעת הדיון עליך לוודא שמי שיופיע יחתום בשם העמותה ושהוא רשאי לעשות זאת). כמו כן עליך לצרף לתביעה אף את המנהל הממונה על הכספים, כיון שהוא חייב לשלם בפועל. ואת איש הקשר כדי שבית הדין יוכל לברר איתו את העובדות, וגם שאולי יטען המנהל שאיש הקשר הזה פעל על דעת עצמו.